20 Kasım 2018 Salı

AK Parti’de yüksek sesle dile getirilmeyen sıkıntılar

Nuray Başaran - Aydın Ünal
Gazeteci Nuray Başaran ve eski AK Parti Milletvekili, Yeni Şafak gazetesi yazarı Aydın Ünal, parti içindeki sıkıntıları ve hataları kaleme aldılar.

Ngazete.com’un imtiyaz sahibi, gazeteci Nuray Başaran, “AK Parti’de neler oluyor?” başlıklı 3 yazıdan oluşan bir yazı dizisi yayınladı. “AK Parti’yi kuruluş aşamasından bu yana takip eden bir gazeteci” olduğunu belirten Nuray Başaran’ın bu yazı dizisinde ileri sürdüğü parti içi sıkıntılar, özetle şöyle:

Yeni bakanlar kurulu üyeleri,  milletvekillerine direkt telefonlarını  vermiyorlar… 

Kazara aynı uçakta uçtuklarında, VIP arabasında karşılaşmasınlar diye uçuşlarda artık milletvekillerine ayrı, bakanlara ayrı VIP aracı gelip uçaktan karşılıyor…

Bazı bakanlıklar birleştiği ve bazıları da ortadan kalktığı için o bakanlıkların bürokratları, 24 Haziran seçimlerinden bu yana halâ makamlarında oturuyorlar. Kimse ne olacağını bilmiyor…

%51 oranında oy almış olan AK Parti, belediye seçimleri için güçlü adaylar bulmakta zorlanıyor. 

Adeta joker gibi, her önemli makamda değerlendirilen Binali Yıldırım, artık yorulduğunu ve emekli olmak istediğini söylüyor…

AK Parti, yeni isimler ortaya çıkaramıyor. Hep belirli isimler etrafında dönülüyor ve hep aynı kişilere görev veriliyor.

Devlet kadrolarını, birbirleriyle ya evlilik ya da ticaret bağları içinde olan AK Partili akrabalar teşkil ediyor.

Başta Turizm Bakanlığı olmak üzere bazı bakanlıkların ulaşım biletleri hep aynı TUR şirketinden alınıyor. (Kültür ve Turizm Bakanı, aynı zamanda ETS TUR’un Yönetim Kurulu Başkanı.)

Adalet zedelendi, troller parti tabanını muhalif medyaya yöneltti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanlarından 25 ve 26. Dönem Ankara Milletvekili Aydın Ünal da “Yerel seçim ve rikler” başlıklı yazısında, yaşanan sıkıntılara ve risklere değindi.

Ünal’ın işaret ettiği hususlar, özetle şöyle:

En büyük risk alanı ekonomi…

Seçime doğru Suriye meselesi kapsamında YPG ve YPG-ABD ilişkileri de risk barındırıyor…

FETÖ ile mücadelede zorluklar ve karmaşa artık risk potansiyeli sergiliyor.

FETÖ ile mücadelede yapılan hatalar ve algının yönetilememesi, adalet duygusunun zedelenmesine yol açıyor.

Seçime giderken açılan gereksiz tartışmalar da AK Parti’nin oy oranlarını tehdit edecek risklere dönüşüyor.

Medya ve sosyal medyadaki yeni düzen, AK Parti’ye faydadan çok risk getirdi. AK Parti tabanı dahi haberleri muhalif kaynaklardan öğrenmeye çabalıyor.

AK Parti’nin 24 Haziran seçim kampanyası öncekilerle kıyas kabul etmeyecek kadar sorunluydu. (Seçim, özgür bir ortamda yapılmadı.)

Aday belirlemede ilişkilerin değil liyakatin öne çıkması gerekir.

Hiç yorum yok: