26 Şubat 2021 Cuma

“Erdoğan, 1500 Ergenekoncu komutanı emekli etmek istiyor”


Gazeteci Ahmet Nesin, kendi adını taşıyan YouTube kanalında yayınladığı “1500 komutan emekli edilecek” başlıklı video yayınında, 1500 Ergenekoncu komutanın emekli edileceğini, Ergenekon’un da buna karşı harekete geçtiğini iddia etti.

Gare operasyonunun, Ergenekon’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’a karşı bir oyunu olduğunu düşündüğünü dile getiren Ahmet Nesin, Avrasyacı Ergenekon’un, NATO’cu Hulusi Akar’a “çok ciddi gıcık olduklarını” söyledi.

“Söylenen o ki Erdoğan ile Hulusi Akar’ın elinde 1500 kişilik Ergenekon listesi var ve emekli edilecekler. O yüzden bu savaş kızıştı” diyen Nesin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Ergenekon’un ve MHP’nin bundan memnun olmayacaklarını söyledi.

Ahmet Nesin, “Bunun ilk adımı atıldı. Şu anda yönetim kademesi Ergenekon’da olduğu için bu Gare operasyonu yapıldı” dedi. Nesin, Gare’ye benzer olayların olabileceğini, Erdoğan’ın bundan sonrakilere evet deyip demeyeceğinin tartışmalarının yaşanacağını ileri sürdü.

Hiç yorum yok: