25 Şubat 2021 Perşembe

Fehmi Çalmuk: Asiltürk Külliye’ye gidiyor


Politikadam.com yazarı Fehmi Çalmuk, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, geçen ocak ayının ilk haftasında kendisini evinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu hafta sonu iade-i ziyarette bulunacağını iddia etti.

Ali Aktaş: Bu kapı her türlü numaraya kapalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması girişimlerine ocak ayındaki ziyaretten bu yana sert ifadelerle tepki gösteren Saadet Partili Avukat Ali Aktaş ise, Saadet Partisi’nin AK Parti ile ittifak yapmayacağını, parti içinde bir darbe yapılıp yönetimin değişmesi hâlinde ise Saadet Partililerin ittifaka oy vermeyeceklerini ileri sürdü.

Aktaş, şahsî twitter sayfasında şunları yazdı:


“1. Saadet Partisi, AK Parti ile ittifak yapmayacak.

2. Ola ki “siyasi iç darbeyle” parti yönetimini devirtip Saadet Partisi’ni ittifaka kattınız; o zaman da Saadet Partililer size oy vermeyecek.

3. Bu kapı her türlü numaraya kapalı. 19 yıllık berbat mirasınıza ortak olmayacağız.

Saray’a yeğeninin Passat’ıyla giden zatı genel başkan yaparak Saadet Partilileri ittifaka ikna edeceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Hiçbir şart altında Saadet, kötü mirasa ortak olmayacaktır. Geçmişin suyuyla geleceği temizlemeye -nafile yere- kalkmayacaktır.

“Saraya yeğeninin siyah Passat’ıyla giden kim?” diye soruluyor.

Hepiniz onu biliyorsunuz. Sadece şunu diyeyim; kamuoyunca pek bilinmeyen yeğeni 50 yaşın üstünde ve kendisiyle aynı soyadını taşıyor.”

Sadet Partisi tabanının büyük bir çoğunluğu, Cumhur İttifakı’na katılma önerisine karşı çıkıyor.

Hiç yorum yok: