20 Kasım 2018 Salı

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim bölgesi Üsküdar bile tehlikede”


Genel Başkanlığını Doğu Perinçek’in yaptığı Vatan Partisi’nin gayriresmî yayın organı olan “Aydınlık” gazetesi, AK Parti ile MHP’nin mahallî seçimlerde ittifak yapmayacaklarını açıklamış olmalarına rağmen, oyları düştüğü için ittifakı görüşmek üzere bir araya geleceklerini yazdı. Habere göre AK Parti adına kamuoyu araştırması yapan bir şirketin yetkilisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim bölgesi olan Üsküdar bile tehlikede…

Aydınlık’ın “Oylar düşünce ittifaka yöneldi” başlıklı haberi şöyle:

AKP ile MHP arasında yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını açıklamasına rağmen anketlerde oylar düşük çıkınca ittifak yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli bu gün bir araya gelerek konuyu masaya yatıracak

AKP’DE TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ

Yaptırılan anketlerde çıkan oylar AKP’yi yeniden ittifaka yöneltti. Değişik kuruluşlara çeşitli zamanlarda yaptırılan tüm anketlerde AKP oylarının yüzde 40’ın altına indiği görülürken 24 Haziran’dan bu yana kaybın yüzde 5’i aştığı belirlendi. 24 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy veren “milliyetçi” seçmenlerin AKP’den uzaklaştıkları gözlenirken, 24 Haziran’da AKP’ye oy veren seçmenlerin yaklaşık yüzde 20’sinin “kararsız” olduğu görüldü.

Bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu gün Bahçeli ile görüşeceği öğrenildi. Görüşmenin AKP oylarında yaşanan gerilemenin net olarak ortaya çıkmasından kaynaklandığı öğrenildi.

SORUNUN NEDENİ EKONOMİ

Gelen raporlarda AKP oylarındaki düşüşün ana nedeninin ekonomi olduğu vurgulanırken oylardaki düşüşün devam edeceğinin kaydedilmesi AKP’de tavır değişikliğini de beraberinde getirdi.
Konu ile ilgili Aydınlık’ın ulaştığı bir AKP MKYK yöneticisi, “Ekonomi gerçekten kötü. Ben kendi yakınlarımdan ve seçmenlerimden biliyorum. Belli bir soğuma var. Bu enflasyonla bu da normal. Parti, sorunu gördü. Sorun belli olunca çözüm de mümkündür. MHP ile ipler tamamen kopmuş değil. Cumhur İttifakı sürüyor. Bir ara yol bulabiliriz” dedi.

‘ERDOĞAN’IN SEÇİM BÖLGESİNDE BİLE KAYBEDİLEBİLİR’

AKP adına kamuoyu araştırması yapan bir şirketin yetkilisi de AKP oylarındaki düşüşe dikkat çekti. Daha önceki seçimlerde Erdoğan’ın geri gidişi tersine çevirebildiğini, ancak ekonomik krizin yol açtığı erimeyi geri çevirmenin zor olacağının görüldüğünü kaydeden yetkilinin değerlendirmesi şöyle:

“Sonuçlar ortada. Sadece bizim değil, diğer firmaların tespitleri de aynı. Kararsızların ezici bir çoğunluğu 24 Haziran’da AKP’ye oy verenler. Bu da AK Parti açısından tehlike işareti. Şu anda İstanbul da Ankara da tehlikede. Özellikle Ankara’da sıkıntı büyük. Hatta ittifaksız imkânsız. Daha da vahimini söyleyeyim: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim bölgesi Üsküdar bile tehlikede. Bu nedenle AK Parti ittifak meselesini yeniden ele almak zorunda. Sanırım bütün araştırma kuruluşları bu doğrultuda görüş bildirmiştir. Ankara ve İstanbul’dan biri bile kaybedilirse arkası gelir. Seçmen güç kaybını görürse anında değişir. AKP bugüne kadar daha çok güçle güç topladı. İstikrar için oy aldı. Şimdi yeni bir döneme giriliyor. Fazla da bir seçeneği gözükmüyor.”

Hiç yorum yok: