20 Kasım 2018 Salı

Cihangir İslâm: OHAL Komisyonu, kararlarındaki kriterleri açıklamalıdır


Saadet Partisi SP) İstanbul Milletvekili Cihangir İslâm, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun karar verirken esas aldığı kriterleri açıklamasını istedi.

İslâm, şahsî twitter sayfasında yaptığı açıklamada, 13 Eylül 2017 tarihinde OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na verdiği dilekçeye halâ bir cevap alamadığını ve başvurusunun halâ incelenmekte olduğunun kaydedildiğini belirterek, “Anlıyoruz ki komisyon hukukun kurallarını değil siyasî tutumları kıstas alıyor. Komisyon, bir faciayı olağanlaştırıyor.” diye yazdı.

Cihangir İslâm, şunları kaydetti:

“Çoğunluk da olsa, bir siyasî (parti)nin kullandığı dil ve hedefleri yasa değildir. Yasa, söz konusu siyasî dilin de üzerinde; dili kullananı da bağlayıcıdır. OHAL İnceleme Komisyonu, yasalarını kendi üreten bir mahkeme gibi çalışmakta, Anayasa ile usul ve esastan çatışmaktadır.

OHAL İnceleme Komisyonu, karar oluşturmak üzere baz alınan kriterleri acilen paylaşmalıdır. Bu kriterler, ölçü olarak kullanılmaktadır. Bu ölçülerin emarelerinde tebarüz eden vahamet göstermektedir ki komisyonun hedefi ‘adalet’ değil ‘her tür muhalefet’tir. Anayasa çiğnenmektedir.”

Hiç yorum yok: