9 Ocak 2021 Cumartesi

“Kovboylar, yeniden atlarına bindiler ve Amerika’nın tarihini yazacaklar”


Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Washington’da Kongre binasını basan insanların, Amerikan ekonomisinin kenara sürdüğü orta sınıfın altındaki insanlar olduğunu ileri sürerek, “Amerikan kovboyları, yeniden atlarına binmiş oldular ve bunlar, Amerika’nın tarihini yazacaklar. Bugün oğlak olarak gördüğümüz bu insanlar, büyüyecekler, boynuzları çıkacak, keçi olacaklar ve çok önemli roller oynayacaklar” dedi.

Habertürk televizyonunda yayınlanan ve Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu “Nedir Ne Değildir?” programının konuşmacılarından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin başkenti Washington’da Başkan Donald Trump’ın taraftarlarının Kongre binasını basmalarını değerlendirdi.

“Bunlar, Amerikan ekonomisinin bastırıp kenara sürdüğü insanlar”

Kongre binasına yürüyen topluluğu, Trump’ın bir işaretiyle harekete geçmiş insanlar olarak görmenin çok büyük bir yanlış olacağını ileri süren Perinçek, bu insanların, Amerikan ekonomisinin kenara ittiği, arabasına benzin dolduramayan, işsiz kalan, cebinde korona tedavisi görecek parası olmayan insanlar olduğunu söyledi.

Perinçek, bu kitleyi, “Biden’a karşı-Trump’a taraftar” olarak görmenin yanlış olduğunu vurgulayarak, “Bu kitle, görüyoruz işte, üstlerine başlarına da bakalım, işte enselerindeki kırmızılığa da bakalım falan, bunlar, Amerika’nın orta halli kesiminin altında olan ve Amerikan ekonomisinin aşağı bastırdığı, kenarlara sürdüğü insanlar” dedi.

Doğu Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlar, Amerika’nın tarihini yazacak”

“Bunlar, Amerika’nın tarihini yazacak. Evet, bu hareket, göreceksiniz, yani bunu bir Trump falan diye de görmeyin, bu 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl, 5 yıl, 6 yıl, önümüzdeki süreçte… Bu nedir? Amerika’nın eski kovboy geleneği. Yani Atlantik’in ötesinde yeni bir dünya arayan, Avrupa’daki hayatından yetinmeyen, arayış içine giren, oralarda çözüm arayan, maceraya giden, ondan sonra o kovboy filmlerinde gördüğümüz, aynı zamanda gözü kara, fakirden fukaradan yana olan falan, o Amerikan kovboy geleneğinin de burada ayağa kalktığını görüyoruz.”

Mehmet Akif Ersoy’un “Kovboylar, fakir fukaradan yana mıydı efendim?” sorusuna Perinçek, şu karşılığı verdi:

“Kovboylar tekrar atlarına bindiler ve tarih yazacaklar”

“Tabi. Kovboy, esas olarak çobanlar, atın üzerine çıkan çobanlardı ve onlar, dürüst insanlardı, temiz yürekli insanlardı ve öyle bir kültür Amerika’da var ve eğer tarih içinden okuyacak olursak bu, George Washington, Jefferson, ondan sonra Abraham Linkoln, ondan sonra yakın tarihte Roosevelt, o Roosevelt’ten sonra Wallace geliyordu, onun Truman’la yolunu kestiler ve gitti Japonya’ya bomba attı. Yani o Roosevelt’in dirilişi olarak da görülebilir bu insanlar. Yani bu Amerika’nın ’29 buhranından sonra Roosevelt’in o Keynesçi politikaları vardı. İşsizlerden daha yana, daha orta halliden yana vesaire. O Roosevelt’in arkasından yürüyen kitleler bunlar. Onun için bunlar, tarih yazacak. Kovboylar, tekrar atına binmiş oluyor burada. Yani bunlar, ata binmiş durumdalar. Kovboylar ata binmiş oluyor ama kovboy, aynı zamanda bir demokrasi kültürü ve ‘Amerikan demokrasisi’ dediğimiz zaman, işte Roosevelt’e kadar gelen ama ondan sonra ne var? Amerikan emperyalizmi. Yani Nixonlar, Johnsonlar, bilmem Obama’ya kadar işte arada Reaganlar falan filan, bunlar da emperyalist Amerika. Şimdi bu, Biden’la Trump arasındaki çatışmaların sınırları içinde kalmayacak boyutları olan bir hareket. Bunu göreceğiz.”

“Bu oğlaklar büyüyecek, boynuzları çıkacak ve önemli roller oynayacaklar”

Yeni doğmuş bir oğlağın ayakları üzerinde duramayıp dizlerinin üzerine çökerken, daha sonra büyüyüp keçi olduğunda boynuzlarının çıkıp dağlara tırmandığına işaret eden Perinçek, “Biz, şimdi oğlak aşamasında görüyoruz bu hareketi. Daha bunlar keçi olacak, bunların boynuzu çıkacak ve bunlar, Amerika’nın önümüzdeki tarihinde çok önemli roller oynayacak. Bir üçüncü güç Amerika’da çıkıyor diyebilirim. Yani bu Cumhuriyetçi ve Demokratların dışında bir üçüncü güç. Amerikan tarihinin içinden.”

“Trump’ın çizdiği sınırların dışına çıktılar ve öldürüldüler”

Perinçek, “Bunun ateşini Trump mı yaktı?” sorusuna karşılık da, “Trump tabii burada bunlara biraz daha yakın gözüküyor Trump; ama Trump’ın çizdiği sınırların dışına çıktı ve Trump, bunları öldürdü. Bakın, kimin emriyle o askerî kuvvetler bunların üzerine yürüdü? Başkan Trump’ın emriyle yürüdü. Başkası Amerikan silahlı kuvvetlerine kumanda edemiyor. 4 kişi nasıl öldü? Onun emriyle bunlar vuruldu. Polis, onun emriyle hareket ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hiç yorum yok: