9 Ocak 2021 Cumartesi

“İlke” mi? O da ne ki?


Ekonomi Yazarı İbrahim Kahveci, AK Parti Grup Başkanı Vekili Bülent Turan’ın Saadet Partisi’ne yönelik 1 yıl arayla yayınladığı iki tweet’ini yan yana getirerek, “Dün dündür, bugün bugündür. İlke mi? O da ne ki? ‘Son söylediğim ilkemizdir’ ilkesi ile yaşamak…” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretinde “ittifak” konusunu da görüştüğünü açıklamasının ardından AK Parti Grup Başkanı Vekili Bülent Turan, twitter’da yayınladığı mesajda partiye yönelik bir çağrıda bulunarak, şöyle yazmıştı:

“Saadet Partisi tabanıyla bağımsız dış politika, savunma sanayii, Ayasofya, başörtüsü vs. birçok konuda Erbakan Hocamızın da ideali olan ortak paydamız olduğu aşikâr. Meseleye sayısal beraberlikten öte bakmak aklı selimin gereği. Millî Görüşün varlığına mugayir duruş vicdanlara ters!”

TV5’de “Ekonomi ve Ötesi” programı yapan Karar Gazetesi Ekonomi Müdürü İbrahim Kahveci, yayınladığı tweet’te, Saadet Partisi’ne ittifak çağrısında bulunan Bülent Turan’ın, bir yıl önce Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na hitaben yayınladığı tweet’i hatırlattı. “Dün dündür, bugün bugündür. İlke mi? O da ne ki? ‘Son söylediğim ilkemizdir’ ilkesi ile yaşamak…” diye yazdı.

Bülent Turan, 13 Ocak 2020 tarihinde twitter mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Partinin oyunu %1’lere düşür, savunduğun tüm değerleri bir kenara bırakarak CHP’ye kuyruk, HDP’ye vagon ol, her milli konunun karşısında olmayı muhalefetmiş zannet, sonra partinden AK Parti’ye geçiş olunca da en ağır hakaretleri et! Yaşınız, hak ettiğiniz cevabı almanıza engel!”

Hiç yorum yok: