9 Şubat 2021 Salı

Perinçek: Kızım Kiraz ve oğlum Can da Boğaziçi mezunu


Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, kızı Kiraz Perinçek ile oğlu Can Perinçek’in de Boğaziçi Üniversitesi mezunu olduğunu belirterek, protestocu öğrencilerin terörist olarak suçlanmasının doğru olmadığını söyledi. Perinçek, “Yapılan eylem de zaten terör eylemi değil; ama haklı zeminlerde yürümeleri için, aralarına giren unsurlara dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bizim TV isimli YouTube kanalında, Gazeteci Şaban Sevinç’in sorularını cevapladı.

Perinçek, Prof. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilerin terörist olarak nitelendirilmelerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, öğrenci kitlesini terörle suçlamanın doğru olmadığını söyledi.

Perinçek, “Kızım Kiraz Perinçek, Boğaziçi mezunudur. En küçük oğlum Can Perinçek de Boğaziçi mezunu. 4 çocuğumdan ikisi Boğaziçili. Biri ODTÜ, biri de İstanbul Hukuk mezunu” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini terörist diye suçlamanın doğru olmadığını söyleyen Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Çünkü orada kitlesel bir hareket var ve biz, o öğrencileri tanıyoruz, görüşüyoruz, konuşuyoruz. Birkaç kez oralara ziyarette de bulundum, konferanslar da verdim. Öğrenci kitlesini terörle suçlamak, hiç isabetli değil. Yapılan eylem de zaten terör eylemi değil; ama ben, onlara bir ağabeyleri olarak ve eski bir gençlik hareketi lideri olarak doğru eylem çizgisini öneriyorum. Daha doğrusu haklı zeminlerde yürümeleri için, aralarına giren unsurlara dikkatli olmaları gerekiyor; çünkü gözaltına alınanların çok büyük bir kısmı, yani yüzden fazlası dışarıdan gelen ve yapılan araştırmalar sonunda çeşitli terör örgütleriyle bağlantılı unsurlar oraya gelmişler, dolmuşlar. O zaman oradaki öğrenci, disiplinli bir şekilde, örgütlü bir şekilde diyecek ki, “Sen buralara, bizim işimize karışma. Buraya giremezsin” diyecek. Bu da davanın daha başarılı bir şekilde ilerlemesinin şartıdır; çünkü o gelen unsurlar, başarı istemiyor. Onlar, kavga olsun, bazı insanlar mağdur olsun, bazıları gözaltına alınsın, bazıları hapse düşsün… Ondan sonra onların umudu, o yollardan kendilerine birtakım, oralardan 2 kişi 3 kişi daha devşirmek. Biz, onları çok iyi tanıyoruz.”

Perinçek, öğrencilere, disiplinli ve başarıya yönelik olarak, toplumun haklı bulduğu zeminlerde yürümeyi önerdi.

Öğrencilere tavsiyeleri de sorulan Perinçek, şunları söyledi:

“Bugün yaptıkları yanlış değil; ama aralarına o tür terör örgütlerine bulaşmış, dışarıdan gelen yabancıları almayacaklar, bir. Birisi ‘katil polis’ falan dediği zaman onun ağzına hemen biber sürecekler. Kendi içlerinden o tür sesler çıkmayacak; çünkü şu anda polis de asker de Türkiye’nin bütünlüğü için terör örgütlerine karşı savaşmaktadır ve toplum, ‘katil polis’ sloganını hiçbir şekilde kabul etmiyor. Toplumdan koptukları zaman da öğrenci kitlesi, başarıya ulaşamazlar; çünkü sonuç itibarıyla yalnız Boğaziçi öğrencileri ve öğretim üyelerinin birliği, beraberliğiyle netice alınmayacak. Aynı zamanda toplumun da ‘Aferin bu öğrencilere. Çok doğru yapıyorlar.’ Meselâ bizim 68’deki üniversite işgallerimiz sırasında ve diğer eylemlerimizde halkın yüzde 95’inin desteğini alıyorduk.” 

Hiç yorum yok: