9 Ocak 2021 Cumartesi

“Erdoğan Saadet’i ittifaka katmanın değil, tabanına ulaşmanın peşinde”


Muhalif sosyal medya camiasında “AK Parti trolü” olarak bilinen Abdurrahman Uzun, Gazeteci Hadi Özışık’ın YouTube kanalında yayınlanan “Hadi Özışık’la Perde Arkası” programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etmesini değerlendirdi.

Oğuzhan Asiltürk’ün, Temel Karamollaoğlu ile birlikte oluşan ekibe müdahil olabileceğini düşünmediğini, o ekibe lafının geçmeyeceğini ifade eden Uzun, ancak Asiltürk’ün parti tabanında bir karşılığı olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Asiltürk üzerinden o tabana ulaşmaya çalıştığını dile getirdi.

Abdurrahman Uzun, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu hamle, bence çok mantıklı ve çok yerinde bir hamle. Çünkü cumhurbaşkanımız, Saadet Partisi ile bir ittifak arayışında değil veya Cumhur İttifakı’na katmak gibi bir derdi yok. Saadet Partisi’ne gönül vermiş olan o Millî Görüş tabanındaki o taban var ya, o tabana ulaşmanın derdinde ve bunu da en güzel yapacağı şey, Oğuzhan Asiltürk. (…) Ben, en çok merak ettiğim şey, ben cumhurbaşkanının Oğuzhan Asiltürk’e ne anlattı, nasıl bir tablo sundu ki Oğuzhan Asiltürk’ün… Veyahut da ne söyledi ona ki Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi’nin mevcut yönetimini karşısına alıp, tabana farklı şey söyleyecek. Ona çok özel bilgiler verdiğini düşünüyorum, ülkenin geleceği ile alâkalı.”

Hiç yorum yok: