30 Ekim 2020 Cuma

Tandoğan: Bu, HAARP teknolojisiyle oluşturulmuş suni bir deprem


Araştırmacı Yazar Hazar Tandoğan, bugün Ege Denizi’nde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin HAARP ve Chemtrails iş birliğiyle oluşturulmuş suni bir deprem olduğunu iddia etti.

Hazar Tandoğan, şahsî twitter sayfasında yayınladığı iddiasını şöyle dile getirdi:

“Kaç gündür tüm sosyal medya hesaplarımdan uyarıyorum. Gökyüzünde doğal olmayan oluşumlar var diyorum. Bu eğer ki ilk defa gözlemlediğim bir durum olsaydı bu kadar emin konuşmazdım ama yok; dikkate alınmıyor. Haarp ve Chemtrails iş birliğiyle doğal olmayan felâketler yaratılıyor.”

“HAARP” nedir?

HAARP projesinin, iklim kontrol silahı olduğu; bu teknoloji ile yapay deprem oluşturulabildiği, zihin kontrolü yapılabildiği gibi birçok komplo teorisi ileri sürülmüştür.

İngilizce “High Frequency Active Auroral Research Program” (Yüksek Frekanslı Aktif Aurorasal Araştırma Programı) nın kısa adı olan HAARP, ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Alaska eyaletinin en büyük üniversitesi Alaska Fairbanks ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından finanse edilmiş, aktif aurora tabanlı, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska’da sürdürüldüğü iddia edilen çalışmadır. İngiliz havacılık şirketi BAE Systems tarafından tasarlandığı ve inşa edildiği kaydediliyor.

Bu istasyondaki IRI isimli cihazın, yüksek frekans bandında çalışan yüksek güçlü bir radyo vericisi olduğu, IRI ile iyonosferin bir bölgesinin uyarılabildiği iddia edilmektedir.

İddialara göre, HAARP istasyonunun merkezinde, yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunmaktadır. IRI ile iyonosferi anten gibi kullanarak düşük frekanslı elektromanyetik dalgalar oluşturulabilir ve zayıf kuzey ışıkları (aurora) benzeri parlamalar elde etmek mümkündür.

HAARP projesinin, iklim kontrol silahı olduğu; bu teknoloji ile yapay deprem oluşturulabildiği, zihin kontrolü yapılabildiği gibi birçok komplo teorisi ileri sürülmüştür.

Bir kısım bilim insanları ve eleştirmenler tarafından bu iddiaların eksik veya hatalı bilgiye dayandığı, iddiaların tesisin kabiliyetlerinin çok üzerinde olduğu ve doğa biliminin kapsamını aştığı iddia edilmiştir.

Prof. İnan: İddia edilen bilgiler tamamen yanlış

Stanford Üniversitesi Profesörü, Türk bilim insanı Umran İnan, Popular Science dergisine verdiği demeçte, iklim kontrolü ile ilgili komplo teorilerinin “tamamen yanlış bilgiye dayandığını” belirtmiş ve “Dünya gezegeninin (meteorolojik) sistemlerini ne yapsak bozamayız. Her ne kadar HAARP’ın yaydığı radyasyon çok büyük de olsa, bir şimşeğin gücü ile kıyaslandığında çok küçüktür ve tüm dünyada saniyede 50 ilâ 100 şimşek çakmaktadır, HAARP’ın yoğunluğu çok küçük” demiştir.

Hiç yorum yok: