26 Ekim 2020 Pazartesi

Trump, korona virüsünden nasıl kurtuldu?


Prof. Dr. Necmettin Ünal, bir süre önce korona virüsüne yakalanan ABD Başkanı Donald Trump’ın, dünyada sadece 2 bin kişiye uygulanan bir tedavi yöntemiyle iyileştiğini söyledi.

Habertürk televizyonunda yayınlanan “Teke Tek” programının konuklarından, Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi Doç Dr. Osman Elbek, korona virüsü salgınında zenginlerin yoksullardan daha avantajlı olduğunu ifade derken, şunları söyledi:

“Bu tüm virüs yüklerinin ötesinde, bir de kişinin immün (Bağışıklık) durumu çok önemli. Bunu sağlayan, cebindeki parası. Yani bir holdingin patronuyla o holdingdeki taşeron işçinin aynı immün sistemi yok. Cebinizde paranız varsa, iyi beslenirsiniz, iyi uyursunuz. Haftada bir et gelir. Türkiye de dünya da bunu gösteriyor. Gerçekten yoksullar, Afroamerikanlar, yani toplumun ötekileri, ki bu yoksullar, daha çok şişmanlarlar, daha çok sigara kullanırlar; bunların hepsi, ölüm için bir risk faktörü. O yüzden, Tarlabaşı ile Nişantaşı’da aynı kovid hastalığı yok. İstanbul’da da yok.”

Doç Dr. Osman Elbek’in bu sözleri üzerine Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, bir süre önce korona virüsüne yakalanan ABD Başkanı Donald Trump’ın, bu hastalıktan nasıl kurtulduğunu şöyle açıkladı:

“Trump, niye kurtuldu? Trump, dünyada sadece 2 bin kişiye verilmiş monoclonal antikorlardan iki tanesi verilerek tedavi edildi. Kurtulma sebeplerinden birisi bu; ama o, sizin ya da benim için yok, Trump için var.”

Hiç yorum yok: