13 Aralık 2018 Perşembe

TV 5’i uydu alıcınıza nasıl ekleyeceksiniz?


Uydu alıcınızda TV 5’i izleyemiyorsanız, “Kanal Ekleme” işlemi yaparak kanalınızı izlemeye başlayabilirsiniz.

Kanalınızı ekleyebilmeniz için, öncelikle çanak anteninizin, uydu kablonuzun ve uydu alıcınızın teknik bakımdan uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Aksi takdirde, kanal ekleme işleminizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Bu şartlar şunlardır:

* Çanak anteninizin, bulunduğu yere sağlam bir şekilde monte edilmiş ve çalışır vaziyette olması gerekir.

* Uydu kablosunun, TSE standartlarına uygun olması gerekir. Kablo uzunluğunun 30 metreyi geçmemesi tavsiye edilir.

* Televizyonunuzun içindeki veya sizin sonradan bağladığınız uydu alıcısının, HDMI ve DVB-S 2 uyumlu olması gerekir.

* Uydu alıcınız, televizyonunuzun içinde değil de dışarıdan bağladığınız harici bir alıcı ise, televizyonunuzda en az bir tane HDMI girişi bulunmalıdır.

Bu aşamada dikkat etmeniz gereken husus, televizyonunuzda birden fazla HDMI girişi bulunuyorsa, televizyon kumandasından “Source” veya “AV” kısmında açılan penceredeki seçeneklere göre, HDMI kablonuzu hangi numaralı HDMI girişine bağladığınızı seçiniz.

Eğer anteniniz, kablonuz, uydu alıcınız ve televizyonunuz bu özelliklere sahipse, kanal arama işlemine başlayabilirsiniz.

TV 5 uydu alıcınıza nasıl eklenir?

Önce, TV 5’in uydu bilgilerini not ediniz:

Frekans: 12729
Symbol Oranı: 30000
Polarizasyon: Vertical (Dikey-V)

Dahili veya harici uydu alıcınızın kumandasındaki “Menü” tuşuna basınız. Cihazınızda hangi isimle kayıtlıysa, “Kurulum”, “Anten Ayarları” veya “Kaynak” kısmını seçiniz. Seçimden sonra karşınıza çıkan bölümde LNB konumunu “Universal” olarak ayarlayınız. Bu kısımda “Universal” ibaresi yoksa, “09750 - 10600” seçeneğini onaylayınız.

Bu işlemden sonra, aynı penceredeki “Disecq 1.0” kısmını seçiniz. Ardından, cihazınızdaki konumuna göre bu kısmın karşısında ya da altında yer alan “Disecq 1/4” veya “A” ya da “1” seçeneğini onaylayınız.

Bu işlemin ardından, cihazınıza göre “Manuael Arama”, “Kanal Ekleme” veya “TP” diye isimlendirilmiş olan kısma gelinir.

Bu bölümde, TV 5’in uydu değerlerini yazmanız gerekir.

“Frekans” bölümüne 12729
“Symbol” bölümüne 30000 yazınız.
“Polarizasyon” kısmını “Vertical” olarak ayarlayınız.

Bu işlemi yaptıktan sonra da, cihazınızdaki isimlendirilişine göre “Ara” veya “Tarama” tuşuna basınız.

Birkaç saniye sonra TV 5 karşınızda olacaktır. Bu aşamada, sinyal seviyesini ve sinyal kalitesini kontrol ediniz. Bu seviyelerin en az %75 olması gerekir. Eğer değerler %75’in altında ise ve kanalınızı izleyemiyorsanız, anten ayarınızı veya tesisatınızı yetkili servise kontrol ettiriniz.

Uydu alıcınızda TV 5’i bulduğunuzda, kanal listesini kontrol edip, kanalınızın hangi sıraya kaydedilmiş olduğunu not ediniz. Dilerseniz kanalınızın sıralamadaki yerini değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: