12 Aralık 2018 Çarşamba

The Independent gazetesi, gazeteci Nevzat Çiçek’in koordinatörlüğünde Türkçe yayına başlıyor


İngiltere’de 1986 yılından bu yana yayınlanan The Independent gazetesi, Türkiye’de de Türkçe web sitesiyle yayın yapmaya hazırlanıyor. İdarehanesi İstanbul’un Merter semtinde bulunan gazetenin Türkiye yapılanmasını, “koordinatör” olarak gazeteci Nevzat Çiçek yürütüyor.

TV 5’te yayınlanan “Kupür Haber” programında Milli Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adnan Öksüz’ün sorularını cevaplayan Nevzat Çiçek, gazetenin dijital yayına dönüp, İngilizce nüshasına ilâve olarak Dünyada Urduca, Farsça, Arapça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde yayın yapma kararı aldığını söyledi.

Çiçek, Al Jazeere Türk’ün (El Cezire Türk) kapanmasından dolayı oluşan boşluğu doldurmak, ideolojiden arındırılmış bir habercilik yapmak istediklerini söyledi. Çiçek, “Yayının %30’u İngilizceden çeviri olur; %30’u Arapçadan, bu grubun içerisindeki Şarkü’l Avsat’tan çeviri olur; %30-40’ı da belki merkez medyada yer almayan haberlerin yer alacağı biçimde haberler olur” diye konuştu.

Çiçek, Independent Türkçe’nin yazar kadrosunun sabit yazarlardan değil, seçilen konuların eşleştirildiği “konu bazlı” yazarlardan oluşacağını kaydetti.

Ortaya koyacağımız ürünle konuşmak istiyoruz


“Yabancı proje” olduğu için, yürütülen çalışma hakkında birtakım önyargılar oluşabileceğine de işaret eden Çiçek, “Biz, bunların hepsini kırma noktasında, anlatmaktan ziyade ‘Kardeşim, yaptığımız mal budur. Bakışımız budur. Platformumuz budur. Varsa itirazınız, buradan alalım’ demeyi çok istiyoruz” dedi.

(Haber: Sürur Öztürk)

Hiç yorum yok: