27 Nisan 2018 Cuma

CHP Milletvekili Erdem: Bahçeli, Erdoğan’ı devirmek için erken seçim çağrısı yaptı. Bu seçim, Erdoğan’ın son seçimidir

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasî infaz aygıtına dönüştüğünü ifade ederek, erken seçim çağrısını Recep Tayyip Erdoğan’ı siyaseten devirmek için yaptığını ileri sürdü. Erdem, “Bu seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın son seçimidir” dedi. Seçimi kaybettiğinde çok fazla şey kaybedecek olan siyasî partilerin erken seçim yapmasının bir intihar olduğunu ifade eden Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından söylediği “Allah’ın bir lütfu” ifadesine de atıfta bulunarak, “Erken seçim, bizim için Allah’ın bir lütfudur. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan, buna nasıl ikna edildiyse ben, ikna eden herkese çok müteşekkirim. Türkiye de bu belâdan kurtulacaktır. Ben, bu konuda son derece müsterihim yani” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, KRT televizyonunun canlı yayınına telefon bağlantısı ile katılarak, Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın sorularını cevapladı. Erdem, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin neden erken seçim çağrısı yaptığının sorulması üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

Bahçeli, Erdoğan’a iktidara getirdiği gibi götürmenin hesabını yapıyor

“Tarih, şu an bu yayında söylediğim cümleyi kaydetsin. Bu cümle, belki biz oluruz, olmayız, belki siyasette aktör oluruz, olmayız; ama bu cümleyi lütfen tarihin ilgili aşamasında ve safhasında tekrar gündeme getirin. Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasî infaz aygıtına dönüşmüştür. Recep Tayyip Erdoğan’ı siyaseten devirme adına bu kararı aldı. Bu seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın son seçimidir. Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ı önce 50+1’e mahkûm etmiştir, şimdi de son derece hazırlıksız biçimde sahaya ineceği bir sürece mahkûm etmiştir. Ekonomik krizin bu kadar derin olduğu bir ortamda seçime mahkûm etmiştir. Dolayısıyla ben, Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısından memnuniyetsiz olduğunu yakinen biliyorum ve şunu çok net ifade ediyorum; Tarih, bunu yazacak: Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl iktidara getirdiyse, o şekilde götürmenin hesaplarını yapmak suretiyle hareket etmektedir. Bunun, iktidar partisinin neredeyse bütün kadroları farkındadır. Ciddi rahatsızlar. Ben, rahatsız oldukları kanaatindeyim; ama tabi ‘pilavdan dönenin kaşığı kırılsın’ hesabı, bazı meselelerden dönmek kolay değil; çünkü iktidar partisi, çözüm sürecinden feragat ederek Kürt seçmeni karşısına almıştır. Tutunabileceği tek dal, Milliyetçi Hareket Partisi ittifakı haline gelmiştir. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasal açıdan bir oyu yoktur bu gün. Yani 3-4 puanlık bir banttadır; ama algısı vardır. Yani sosyolojik bir gerçekliği vardır. Bu sosyolojik bir gerçekliği, bu markayı esasen kiralamıştır, Adalet ve Kalkınma Partisi. Bu markayı kiralayarak bir kazanım elde edeceğini düşünmektedir; ama bu, seçimlerde Sivas’ın ötesinde bir hezimete yol açacak. Yani bunu da hep beraber göreceğiz zaten.”

Devlet Bahçeli - Recep Tayyip Erdoğan
Erken seçim, bizim için Allah’ın bir lütfudur

“Erken seçim, bizim için Allah’ın bir lütfudur” diyen Erdem, seçime son derece hazır olduklarını söyledi. Erdem, şöyle konuştu:

“İktidar partisi, kendisi yarattı bu tabloyu. Yani vatandaş memnun değil. Bu kadar mağdur var. Harp Okulu öğrencilerinin anneleri, gözyaşı döküyor. Bu ülkede binlerce, on binlerce mağdur yaratıldı. Bu ülkede ekonomi, işletilemez hale getirildi. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan, çıkıp ne diyecek? Ekonomiyi düzelteceğim mi diyecek? ‘E iktidardaydın, düzeltseydin’ demeyecek mi vatandaş? Yani yaşadığımız kriz, sürdürülebilir ve yönetilebilir bir kriz değil. Bu tür siyasî partilerin; seçimi kaybettiğinde çok fazla şey kaybedecek olan siyasî fikirlerin toplamda erken seçim yapması, bir intihardır. Yani siyasî tarihimiz açısından böyledir. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan, buna nasıl ikna edildiyse ben, ikna eden herkese çok müteşekkirim. Türkiye de bu belâdan kurtulacaktır. Ben, bu konuda son derece müsterihim yani.”

Hiç yorum yok: