26 Nisan 2018 Perşembe

MHP Bursa Milletvekili Koçdemir, İYİ Parti’ye geçti

Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir
MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. Bu istifayla MHP milletvekili sayısı 35’e düşerken İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 21’e yükseldi.

Şener: Bu istifalar ve geçişler, bir süre devam edebilir

2008 yılında AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’in partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesini değerlendirirken, “Bu istifalar ve geçişler, bir süre devam edebilir veya belli bir miktara ulaşabilir; fakat ne kadar olacağı konusunda doğrusu bir fikrim yoktur” dedi.

Halk TV’nin canlı yayınına konuk olan Şener, bu konuda şunları söyledi:

“Herkesin bildiği gibi, İYİ Parti kurucusu ve kurucuları arasında yer alan milletvekilleri, daha önce Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekilliği ve siyaset yapmış isimlerdir, başta Meral Hanım olmak üzere. Dolayısıyla ben, ilk kuruluşta da daha fazla milletvekilinin geçeceğini düşünmüştüm. Hatta belki bir grup kurma imkânı ortaya çıkabilir diye hesap yapıyor idim; ama böyle toplu bir geçiş yaşanmadı; fakat bu evrede de yeni bir dalga ortaya çıktığı görülüyor. Bu istifalar ve geçişler, bir süre devam edebilir veya belli bir miktara ulaşabilir; fakat ne kadar olacağı konusunda doğrusu bir fikrim yoktur.”  

Hiç yorum yok: