25 Mayıs 2019 Cumartesi

Devlet Bahçeli’nin kasedi mi var? Bahçeli, MİT ajanı mı?” diye soran gazeteci Sabahattin Önkibar, 3 kişi tarafından saldırıya uğradı


Şahsî YouTube kanalında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MİT ajanı olduğuna dair Alparslan Türkeş ve Süleyman Demirel’in beyanı olduğunu iddia eden Gazeteci Sabahattin Önkibar, kendisine yapılan saldırıyı, bu iddiaları dile getirmesine bağladı. Önkibar, “Ben, bu olayın, bununla ilgili olabileceği kanaatindeyim” dedi.

Aydınlık gazetesinden ayrıldıktan sonra Odatv.com’da yazmaya başlayan Gazeteci Sabahattin Önkibar, bu akşam iftardan önce pide almak için evinden çıktığında, önünü kesek 2 araçtan inen 3 kişi tarafından darp edildi. Güven Hastanesi’ne kaldırılarak tedavı altına alınan Önkibar’a, 10 gün iş göremez raporu verildi.

Sabahattin Önkibar, saldırganlar tarafından darp edilişini, Halk TV’de yayınlanan “Türkiye Nereye?” programına telefon bağlantısı ile katılarak değerlendirdi.

Önkibar, Odatv.com’da yayınlanan moratoryum konulu yazısı ve şahsî YouTube kanalında “Bahçeli MİT ajanı mı? Kasedi mi var?” yorumu ile kendisine düzenlenen saldırı arasında bir irtibat olup olmadığına dair soruyu da cevapladı.

Önkibar, “Ben, bu olayın, bununla ilgili olabileceği kanaatindeyim” dedi.

“Bana o ergenleri, bana o kiralık itleri -afedersiniz- gönderenlere, kanalınız huzuruyla meydan okuyorum. Beni ve bizim gibileri yıldıramazlar” diyen Önkibar, kendisine 1997 yılında MHP kongresi sürecinde de bir saldırı düzenlendiğini hatırlattı. Önkibar, saldırganları, “Ülkücülükten geçinen sokak serserileri, sokak çeteleri yapmıştır; ama bunlar hortumdur. Filler, arkada saklı” dedi.

Önkibar, ne söylemişti?

Gazeteci Sabahattin Önkibar, şahsî YouTube Kanalında yayınlanan “Sabahattin Önkibar’la Alternatif” programında, daha önce toplatılmış olan “Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” isimli kitabından bazı bölümleri nakletti.

“Devlet Bahçeli’nin kasedi mi var? Bahçeli, MİT ajanı mı?” sorularının sorulduğunu iddia eden Önkibar, Öcalan yakalandıktan sonra idam cezasının Bahçeli sayesinde kaldırıldığını ileri sürdü. Önkibar, “Devlet Bahçeli için PKK ve FETÖ ile mücadele, siyasî sermayedir. Sadece milliyetçi gençleri safında tutmak için kullandığı bir argümandır. Öyle değilse, sormak istiyorum: Ey Bahçeli, Yoksa Abdullah Öcalan’ı eve çıkaracaklar; karşılığında İstanbul’da HDP’den oy alacaklar da sen, bu işin merkezinde misin? Cevap ver” diye konuştu.

Bahçeli, MİT ajanı mı?

Ana sorunun “Devlet Bahçeli’nin kasedi mi var? Bahçeli, MİT ajanı mı?” sorusu olduğunu söyleyen Önkibar, Alparslan Türkeş’in 1975’de Namık Kemal Zeybek’e Bahçeli’nin MİT ajanı olduğunu söylediğini dile getirdi. Alparslan Türkeş’in, oğlu Tuğrul Türkeş’e ve Yaşar Okuyan’a yazdığı mektuplarda da bu iddiasını kaydettiğini ileri süren Önkibar, 12 Eylül darbesi sonrası hapsedilen Alparslan Türkeş’in, partinin başına Devlet Bahçeli getirilmek istendiğinde, Yüzbaşı Dr. Selim Kaptanoğlu vasıtasıyla haber göndererek, “Sakın ha o adamı yapmayın. O adam, MİT ajanı” dediğini iddia etti.

Önkibar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de kendisine, hayatta olduğu sürece açıklamaması şartıyla, “Devlet Bahçeli, devlet görevlisidir” dediğini söyledi.

Bahçeli’nin kasedi var mı?

Önkibar, konuşmasının sonunda, Bahçeli’nin bir kasedi olduğu iddiasının, uzun zamandan beri soru olarak gündemde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Ben, böyle bir kasedi seyretmedim; ama akıl alamayacak şekilde pek çok ciddi kesimlerden ‘Kasedi var ve kaset ile tehdit ediliyor’ iddiaları, hep gündemde tutuluyor. Ankara kulislerinde yankılanıyor. Bunu da sadece bir yorum olarak aktaralım.”

Hiç yorum yok: