21 Kasım 2018 Çarşamba

SP’li Aktaş’tan Erdoğan’a: İpin ucu kaçmak üzere bayım…


Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Avukat Ali Aktaş, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının “Bylock’tan daha kapsamlı bir operasyona hazırlandıkları”na dair haberler üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın twitter adresini menşınlayarak (mention) “İpin Ucu kaçmak üzere bayım” diye yazdı.

Ali Aktaş, daha önce yaptığı çalışmalar sonucunda 11 bin 480 kişinin ByLock kullanmadıkları halde dijital tuzakla kullanmış gibi gözüktüklerini ortaya çıkarmış ve tahliye edilmelerinin önünü açmıştı.

Soruşturma kaynaklarının Bylock’tan daha önemli bir “delil” olarak nitelendirdikleri “Ardışık arama” yöntemini kullanan FETÖ imamlarıyla irtibata geçen kamu görevlilerine önümüzdeki dönem kapsamlı şekilde operasyon yapılacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı’na yaptığı ancak operasyonun ayrıntıları hakkında bilgi vermediği açıklamada, “Bunu bitirdiğimiz andan itibaren, Türkiye’deki FETÖ tehlikesi tamamen ortadan kalkacaktır. Bunu çok net şekilde söylüyorum.” demişti.

Operasyon hazırlıklarının basına yansıması üzerine Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Avukat Ali Aktaş, sosyolojik yarılmanın tüm taşlarının döşenmekte olduğunu, geniş bir muhafazakâr kitlenin kayıt altına alındığını belirterek, “iyi saatte olsunlar ekibi”nin bürokraside hakim konuma doğru ilerlediğine işaret etti.

Daha önce yaptığı çalışmalar sonucunda 11 bin 480 kişinin ByLock kullanmadıkları halde dijital tuzakla kullanmış gibi gözüktüklerini ortaya çıkaran ve tahliye edilmelerinin önünü açan Ali Aktaş, “Bylock’tan daha kapsamlı” olacağı belirtilen yeni operasyon konusunda şahsî twitter sayfasında şunları kaydetti:

“12 Eylül darbesi sonrası 650 bin kişi gözaltına alındı. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında hakkında adli işlem yapılan kişi sayısı ise 450 bine ulaştı. Eğer bu anlayışla (adli işlem aşırılığı / sorunu yargıya havale etme cinneti) devam ederlerse 12 Eylül’ün rekorunu kıracaklar.

Anlaşılan o ki ne yaptıklarının farkında bile değiller. Sosyolojik yarılmanın tüm taşları döşeniyor. Ayrıca geniş bir muhafazakâr kitle kayıt altına alınıyor. Bir kulvar değişiminde bu arşiv ve siciller sayesinde bunların yedi göbek sülâlesi devlete yaklaştırılmayacaktır.

Bürokraside hakim konuma doğru ilerleyen “iyi saatte olsunlar ekibi” siyasi kulvarı da değiştirebildiği gün, tarihin akışına müdahale imkânı bulacaktır. İşte o gün, bugünün sahte kahramanları mevcut sosyolojik travmanın hepimizin canına okuduğunu da anlayacaklardır.

Devletin bütün imkân ve kaynaklarıyla Hz. Bürokrasi’nin eline teslim ettiğiniz bu arşiv ve siciller sayesinde Fethullahçıların yedi sülâlesinin kaydı çıkartılınca hemen hiçbirimiz o listelerden dışarı çıkamayacağız. Hepimizi teslim ettiğinizin farkında bile değilsiniz.

İpin ucu kaçmak üzere bayım.”

Ali Aktaş, mesajının sonuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın twitter adresini de kaydetti. Twitter terminolojisinde menşınlamak (mention) olarak isimlendirilen bu işlem sayesinde, ilgili kişi mesajdan haberdar edilmiş oluyor.

Ali Aktaş, geçen Nisan ayında KRT televizyonunda yaptığı değerlendirmede, FETÖ ile değil, yapının “tabanı ibadet” denilen kısmıyla mücadele edildiğini; Bylock kullanan kişilerin de aslında FETÖ’nün gözden çıkarttığı kişiler olduğunu dile getirmişti.

(Haber: Sürur Öztürk)

Hiç yorum yok: