17 Mart 2021 Çarşamba

Davutoğlu, Asiltürk ve Karamollaoğlu ile görüştü


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile görüştü.

Ahmet Davutoğlu, twitter sayfasında yayınladığı duyuruda, Asiltürk ve Karamollaoğlu ile “güncel konular üzerine verimli bir sohbet” gerçekleştirdiklerini ifade ederek, nazik ev sahiplikleri için teşekkür etti.

Erdoğan-Asiltürk görüşmesi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak 2021 tarihinde Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ertesi gün Cuma namazının ardından bu ziyarete dair bir soru üzerine şu açıklamada bulunmuştu:

“Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti, hem de bu ittifak meselesinde, yani bir seçim ittifakı mı olur, veyahut da geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken, burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lâzım. Yani biz, bir yalnızlığı hissetmememiz lâzım. Bunun için de şu anda buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum. Yapacağım.”

“Saadet Cumhur İttifakı’na katılacak mı?” tartışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asiltürk’ü ziyareti, “Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na davet” olarak değerlendirilmiş ve hem siyaset dünyasında hem de Millî Görüş camiasında tartışmalara sebep olmuştu.

Kamalak ve Gökçınar’ın açık tepkileri


Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, twitter sayfasında “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” mesajı yayınlamış, Halk TV’de yaptığı açıklamada da Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının ülkedeki kutuplaşmayı daha da artıracağını belirterek, “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” dediği Twitter mesajının bugün de arkasında durduğunu söylemişti.


31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan Necdet Gökçınar da, 8 Mart 2021’de yayınladığı twitter mesajında, kendisini sürekli “Millî Görüş Lideri” olarak tanıtan Oğuzhan Asiltürk’e isim vermeden atıf yaparak şu eleştiride bulunmuştu:

“Erbakan Hocamızın ‘Ben Milli Görüş’ün lideriyim’ dediğini ne gördük ne de duyduk. Ama hangi Milli Görüşçüye sorsanız liderim Erbakan der. Demek ki liderlik lafla olmuyormuş..”


Uzun zamandan beri Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü “yüksek sesle” eleştiren Saadet Partili Avukat Ali Aktaş ise, Asiltürk’e karşı “parti içi devrim” çağrısı yaptı. Aktaş, “Erdoğan-Asiltürk” görüşmesinin ardından, “Bu saatten sonra duvara toslamamak için tek bir çıkış yolu kaldı; “parti içinde haklı devrim” dedi. Aktaş, “Genel Başkanın aynı zamanda YİK Başkanı olması kuralı getirilip seçilmemiş ve kimseye karşı sorumlu olmayan velayet-i fakih sistemi ortadan kaldırılmalıdır” önerisinde bulundu.

Davutoğlu’nun çabası


Siyaset kulislerinde Oğuzhan Asiltürk’ün Cumhur İttifakı’na katılmaya taraftar olduğu, Temel Karamollaoğlu’nun ise karşı çıktığı, Davutoğlu’nun da Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’nda kalmasını sağlamaya çalıştığı ileri sürülüyor.

Hiç yorum yok: