5 Aralık 2018 Çarşamba

Güller: İlk Soros darbesi, AK Parti’nin iktidara getirilmesidir
Osman Kavala ve Gezi davası, seçim öncesi kutuplaştırma taktiği


Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Kırmızı Kedi yayınları editörü Mehmet Ali Güller, AK Parti’nin 2002’de Soros darbesi sayesinde iktidar olduğunu ileri sürdü. Güller, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2003 yılında Soros ile yaptığı toplantının da, 2002 darbesine teşekkür toplantısı olduğunu iddia etti.

Tele 1 televizyonunda yayınlanan “Türkiye’nin Yönü” isimli programda, Osman Kavala’nın tutuklanmasının ardından Açık Toplum Vakfı’nın kapanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerinin arkasında George Soros’un olduğuna dair iddiası değerlendirildi.

Operasyonlar CHP’ye kadar uzanabilir

Gazeteci Mehmet Ali Güller, Osman Kavala’nın Gezi Parkı eylemlerinin organizatörü olarak gösterilip, onunla irtibatlı isimlere yönelik olarak başlatılacak tutuklamaların CHP’ye kadar uzanabileceğini söyledi.

Kavala operasyonu, 31 Mart seçimine hazırlık

Ergenekon davası sonuçlanırken Gezi Parkı olayları davasının başladığına işaret eden Güller, iktidarın 31 Mart seçimleri öncesi toplumu kutuplaştırmak, kavga edecek bir mesele bulmak ve bu yolla toplumu baskı altında tutarak kendi tabanını desteklemek istediğini ileri sürdü.

İktidarın, 5 yıl önce bitmiş bir meseleyi yeniden bir davaya dönüştürdüğünü ifade eden Güller, Gezi Parkı eylemlerinin yerli değil “Soros’çular tarafından düzenlenmiş eylemler” olarak gösterilmek istendiğini söyledi. Güller, daha önce bazı ülkelerde gerçekleştirdiği halk ayaklanmaları sebebiyle adı lekeli olan Soros’un Gezi Parkı eylemlerinin arkasındaki isim olarak gösterilerek, Gezi’nin lekelenmek istendiğini ileri sürdü. Güller, “Osman Kavala operasyonu budur. Osman Kavala ile irtibatlı olduğu iddia edilerek, bugüne kadar herhalde 30 kişi ifadeye çağrıldı, bunlara operasyon yapılmış olması, meseleye buradan girdiklerinin göstergesi” dedi.

3 Kasım 2002 Türkiye’deki ilk Soros darbesidir

2003’te Ukrayna’da “Turuncu Devrim” adıyla, 2004’te Gürcistan’da “Gül Devrimi” adıyla, 2005’te de Kırgızistan’da “Lâle Devrimi” adıyla darbe yapıldığını hatırlatan Güller, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama bunların hepsinden daha önce aslında bir darbe daha vardı. 3 Kasım 2002 Türkiye’deki ilk Soros darbesidir. Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan’dan önce o darbeyi Türkiye’de yaptılar. Ecevit Hükümetini hastalıkla yıkamadılar. Başka ekonomik operasyonlarla yıkamadılar. En son Bahçeli üzerinden Hükümeti devirip erken seçim ilân ettirerek yıktılar. Sandıktan da turuncu bir darbeyle bir anda, bir buçuk yıl içinde kurulmuş bir partiyi birinci parti haline getirdiler, muazzam bir operasyonla. Bu, ilk Soros darbesidir ve o darbenin karşılığının teşekkürü için Davos’tadırlar. 2003 tarihli o görüşme, 2002 darbesinin teşekkür toplantısıdır. O günden bu yana Türkiye’de Soros lehine onca şey yapıldı ama bugün AKP Hükümeti, başka çıkarlarının gereği olarak yine Soros’u kullanmaya devam ederek bir Gezi operasyonu yapıyor.”

Gezi eylemleri, 1968 hareketleri kadar yerliydi

Güller, Gezi Parkı eylemlerinin, 1968’deki, 70’lerdeki eylemler; 90’lardaki büyük işçi hareketleri ve 2007 Cumhuriyet Mitingleri kadar bu ülkenin alnı ak, başı dik insanlarının bir araya gelerek gerçekleştirdikleri eylemler olduğunu söyledi. Güller, “Hepimiz onun içindeydik. Hepimiz Geziciydik. Hepimiz de bu işin bugün gururla savunabileceğimiz bir eylem olduğunu biliyoruz. Ne yanımızda Osman Kavalalar vardı, ne de AKP Hükümetiyle o gün kol kola olan ‘Yetmez ama evet’çiler vardı” dedi.

Sorosçuların Mustafa Kemal’in askerleriyiz dediği bir eylem olur mu?

Bu tip toplumsal hareketlerde ABD’nin, CIA’in, Mossad’ın, Soros’un bu hareketlerin içine girerek yönünü değiştirip akışını bozmak ve faydalanmak isteyebileceğini belirten Güller, “Ama o eylemlere katılanlar biliyor ki, o harekete karakterini veren ana unsur, şu sloganda özetlenmişti: Mustafa Kemal’in askerleriyiz.  Neydi o slogan? Kimilerine göre çok militarist gelmişti ama o “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen insanlar, laikliğe, cumhuriyete, demokrasiye; cumhuriyetin kazanımlarına vurgu yapmışlardı. Bir Sorosçunun “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dediği bir eylem düşünebiliyor musunuz?” diye konuştu.

(Haber: Sürur Öztürk)

Hiç yorum yok: